Bunsys värld

Bunsy på Hoppborgens takterrass.

Bunsys värld är egentligen en skapelse signerad Dubbelanka, och är med andra ord ett av de projekt som min sambo och jag ägnar oss åt tillsammans. Då handlar det huvudsakligen om att skapa miniatyrer till det dockhus vi byggt åt Bunsy och hennes små vänner.

Vissa saker som Bunsy “gör” är det dock huvudsakligen jag som står bakom, så därför förtjänar hon en presentation även här.

Ett av dessa påhitt är brevprenumerationen Bunsy skriver brev, en sorts berättelse i form av månatliga brev från (brev)vännen Bunsy, som där beskriver både sin vardag och diverse festliga upptåg hon är med om.

Här följer en kort presentation av Bunsy och hennes värld så som den framställs i hennes brev.

Vem är Bunsy?

Bunsy är en liten virkad kanin som gillar att skriva brev. Och att läsa, odla i sin trädgård, upptäcka världen i det lilla och inreda sitt hem. Hon är en vän som alltid finns där för dem omkring henne, hon är vänlig och omtänksam och värnar lite extra om små skyddslösa djur och miljön i allmänhet.

Hur gammal är Bunsy?

Tja, vem vet? Å ena sidan är hon lekfull som ett barn, å andra sidan klok som en mycket gammal kanin. Exakt ålder är väl egentligen inte så viktigt när man är gjord av garn?

Var bor Bunsy?

Hemma för Bunsy är ett stort hus som hon nyligen fått flytta in i. Hon kallar det Hoppborgen (på utrikiska Bunsy Castle). I huset finns fler rum än hon hunnit räkna, men till det hör alldeles säkert precis en stor och fin trädgård, ja, en slottspark är det väl om man ska vara noga. Huset (slottet!) ligger på en kulle med härlig utsikt över landskapet runtomkring.

Vilka är de vänner som förekommer i Bunsys berättelser?

De andra som bor i Hoppborgen är miniankorna, som är två små gummiankor/badankor, Snuffen, en tillbakadragen kanin som ändå erbjuder Bunsy lite mer intellektuellt sällskap, och så minisnuffarna, som är två små vita kaniner som lever rövare tillsammans med miniankorna (Bunsy är i alla fall nästan säker på att de också bor i huset). Bunsy har även en syster, Bonnie, som hon har nära kontakt med men som inte bor tillsammans med de övriga. 

Vad är Bunsy intresserad av?

Blommor! Och trädgård och odling över huvud taget. Naturen, de andra djuren och miljön. Hon läser böcker och tidningar och spelar nog ett och annat tv-spel när ingen ser på. Hon är gärna utomhus och hittar på sådant som man brukar hitta på där, lite efter säsong, men promenerar gör hon året runt. Och skriver brev förstås!

Hoppborgen.

Fler bilder av Bunsy och miljöerna i och kring Hoppborgen hittar du på Dubbelankas konton på Instagram och Facebook.