Om Joxe Stilfigurer

Jag som driver Joxe Stilfigurer heter Karin, och är väl som vilken kulturtant som helst. Eller kanske inte? Jag är i varje fall en kreativ själ som älskar klara färger, miniatyrer, klurigheter, djur och natur. Att särskilt kaniner ligger högt på topplistan lär inte komma som en överraskning för den som sett något av min produktion.

Namnet Joxe Stilfigurer lever kvar sedan första gången jag drev ett eget företag, då med inriktning mot språkliga tjänster, men samtidigt med inslag av virkning. Joxe är namnet på min virkade talgoxe (“tall-joxe”), som även fått bli verksamhetens ansikte utåt. “Stilfigurer”, som vanligtvis används inom språk- och litteraturvetenskap och syftar på språkliga finesser, kan här också få täcka in de många figurer jag genom åren skapat i bland annat garn, lera och tovad ull. Mönstren till vissa av de virkade karaktärerna hittar du i butiken, andra figurer kan bara beskådas bland tillbakablickarna i bildgalleriet. Eftersom jag fortfarande skapar “figurer” av allehanda slag passar namnet precis lika bra idag som den gången.

Jag mår bäst av att skapa utifrån lust och mina många egna idéer, så därför tar jag i allmänhet inga beställningar. Det som finns i butiken är därmed vad som finns att köpa, om inget annat sägs.

Jag hittas också på dubbelanka.se, där min sambo och jag samlar våra gemensamma kreativa projekt.

Talgoxen Joxe.