Korpus värld

Korpus har hängt med ända sedan jag startade företag 2010. På den tiden var han min lilla “språkvaktmästare” och hade även sin egen blogg, lämpligt nog betitlad Korpusbloggen, där han kunde förklara världen ur sitt lite besserwissrande perspektiv i lugn och ro.

Korpus.

Detta gjordes dock alltid under överinseende av den osynliga Redaktören (man kan ju inte släppa någon som Korpus helt lös med en egen blogg heller!), och med täta inspel av den jordnära grannen Trädtanten, som gärna berättade intressanta fakta om, just det, träd. I bakgrunden skymtade allt som oftast även en annan granne, Grannbarnet, men utan att någonsin lyckas klämma ur sig ett enda ord.

QR-kodsväskan.

När jag nu rotade runt bland mina gamla virkmönster för att välja ut vilka som skulle uppdateras och få återkomma här i webbutiken dök förstås även Korpus upp. Så nu får han komma fram i ljuset igen, tillsammans med vännerna, Korpushuset och alla roliga tillbehör jag på något sätt orkade virka på den tiden.

Åh, jag virkade till och med en QR-kod som jag sydde en väska till! Bara för att ha på bokmässan ett år! Lite synd att bloggen är borta och koden inte leder någonvart längre … Men väskan drog till sig en del munter uppmärksamhet åtminstone.

Jag gillar fortfarande Korpusdockans koncept. Han duger alldeles utmärkt som han är, men vill man kan man göra kläder och tillbehör i långa rader åt honom. Låt dig gärna inspireras av de mönster som finns i butiken.

Och ja, det var en grej med att alla figurerna skulle ha (fula) glasögon. Fråga inte.

Korpus, språkvaktmästaren.
Trädtanten.
Grannbarnet.

Här kan du se några bilder från den sedan länge nedlagda Korpusbloggen.